ЁШЛАР КИБЕР ИЖТИМОИЙЛАШУВИ АМАЛИЙ СОЦИОЛОГИК ТАДҚИҚОТ ОБЪЕКТИ СИФАТИДА - Turaev, Abrar; Файзиева, Ф (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2021)
Замонавий технологиялар, хусусан Интернет ҳозирги дунёда глобал жаҳон тармоғини ифода этиб, фойдаланувчиларни турли ижтимоий гуруҳларга ажратади. Интернетнинг мақсадли имкониятлари ҳозиргача етарли даражада ўрганилмаган ва глобал компьютер тармоғи замонавий ёшларнинг ижтимоийлашув жараёнига кўпроқ салбий ва ижобий таъсир ўтказаётганлигини фақат тахмин қилиш мумкин. Фақат шуниси равшанки, ҳозирги вақтда Интернет ёшлар ижтимоийлашувида етакчи ўринлардан бирини эгаллаб турибди.